Wanneer: Maandag 17 februari 2020

 

Programma:

16.15 - 16.30 uur - Inloop
16.30 - 16.45 uur - Welkom

16.45 - 17.45 uur - Spreker en hoogleraar Gabriël Anthonio
17.45 - 19.00 uur - Interactieve workshops
19.00 - 20.00 uur - Meet & Eat

 

Waar: De Meerwaarde  |  Rietberglaan 6, 3771 RD  Barneveld

 

Lezing: Waardengedreven Leiderschap
Om het belang van de samenwerking met onze educatieve partners te onderstrepen vindt op maandag 17 februari 2020 op De Meerwaarde in Barneveld de vierde editie van “Samen broeden, gewoon…..een eitje” plaats. Deze keer met als thema Waardengedreven Leiderschap.
Leiderschap gaat niet over een baan of functie, maar over invloed uitoefenen, op jezelf, naasten en wijdere kring die werk en samenleving genoemd kan worden. Iedereen is een leider: de werkgever, de werknemer, de docent en de jongere.

 

Voor deze bijeenkomst hebben we Gabriël Anthonio uitgenodigd. Hij is voorzitter Raad van Bestuur bij Verslavingszorg Noord Nederland en werkte voorheen als bestuurder in de jeugdzorg en forensische psychiatrie (tbs). Daarnaast is Anthonio hoogleraar in de Sociologie van Leiderschap, Organisatie en Duurzaamheid.

Anthonio: “Leiderschap met impact speelt zich af in de horizontale ruimte, daar waar kwaliteit van de relaties het verschil maakt”. Vanuit dit perspectief op leiderschap neemt Anthonio ons mee langs concepten uit de wetenschap, praktijkvoorbeelden en inspirerende verhalen. De deelnemers zullen niet alleen nieuwe inzichten en inspiratie opdoen maar kunnen de dag erna met een glimlach op hun gezicht zaken gaan toepassen.

Workshops:

 • Drivers: waarom doe ik dingen zoals ik ze doe? | door Jannet van Bentum
  Bij persoonlijk leiderschap is het van waarde als je van jezelf weet wat je belangrijk vindt en waar je warm voor loopt. In deze workshop gaan we kijken naar onderliggende drijfveren (drivers); wat brengen ze je en ligt er ook ergens een valkuil?
   
 • Deep Democracy (DD) | door Eric van Dijk
  Maak in deze workshop kennis met het gedachtegoed van Deep Democracy en de methodes die gebruikt worden. Deep Democracy gaat eerst en vooral over écht goede gesprekken, waarin vrijmoedig wordt gesproken en openhartig naar elkaar wordt geluisterd, waarin we conflicten niet mijden, maar juist opzoeken om daarna weer beter met elkaar verder te kunnen gaan én we de allerbeste besluiten nemen, omdat we ieders wijsheid benutten – en dat is dan ook nog eens inclusie in optima forma.
   
 • Projectmatig creëren: niet de structuren, maar de mensen bepalen het succes! | door Christel van Lunsen en Janny Leijenhorst
  Op De Meerwaarde realiseren we veranderingen d.m.v. projecten die mensen uitdagen als groep te werken aan doelen en resultaten waarin ze geloven.  Tijdens deze workshop denken we met elkaar na over 'Hoe geef je leiding aan een project?' En dit op een manier waarop de mens meer centraal staat dan de structuur. Kortom, wij nemen u mee in de wereld van Projectmatig creëren.

 • Leiden en laten leiden door je brein | door Niek Aikema
  Iedereen is een leider, ieders gedrag heeft invloed op zijn of haar omgeving. Hoe je gedrag vaak wordt gestuurd vanuit je brein is interessant om in deze workshop samen te ontdekken. Hoe maak je handig gebruik van deze (on)mogelijkheden van je bovenkamer
   
 • Eigenaarschap in het leren en ontwikkelen | door Peter Boer en Gerard Bouwheer
  Leren is niet de grootste hobby van leerlingen en werknemers. Liever gaan ze gewoon aan het werk.
  Zodra leerlingen en werknemers weten waar ze het voor doen én wat het gaat opleveren zie je de motivatie om te leren ontstaan. Tijdens deze workshop willen we met elkaar nadenken over de factoren die maken dat leerlingen en werknemers gemotiveerd aan de slag gaan met hun eigen ontwikkeling.

TERUGKIJKEN NAAR
EERDERE BIJEENKOMSTEN

Nog even terugkijken naar de voorgaande bijeenskomsten...

 

Aanmelden voor Samen broeden:

Helaas is het niet meer mogelijk om aan te melden voor Samen Broeden.