MEERweten - week 50 - 2019

09-12-2019

WEEK 50 - 10 december t/m 16 december 2019

WEEKOPENING

HOOPVOLLE VERWACHTING  
     
 

Heb jij ook al een beetje de ‘kerstkriebels’? Verschillende mensen zetten de kerstboom weer in huis en de straten worden steeds meer versierd met mooie lichtjes.

aarschijnlijk kom je ’s morgens met bevroren handen op school en zijn de velden weer bevroren onderweg. Het is weer december! Een maand vol vakantie en feest. Niet alleen december is begonnen, maar ook de verwachting dat het Kerstfeest eraan komt is begonnen. Die verwachting noemen we Advent. Deze week luisteren we naar een aantal personen in de Bijbel die ook uitkeken naar het Kerstfeest.

 
 

MAANDAG 9 DECEMBER

Zacharias

Lucas 1: 11-15a

DINSDAG 10 DECEMBER

Johannes

Lucas 1: 15-17

WOENSDAG 11 DECEMBER

Maria

Lucas 1: 27-33

DONDERDAG 12 DECEMBER

Jozef

Matteüs 1: 18-21

VRIJDAG 13 DECEMBER

Augustus

Lucas 2: 1-5

 

 

AGENDA

 
 

WOENSDAG 18 december
Kerstvieringen voor leerlingen

DONDERDAG 19 december
Kerstvieringen voor leerlingen

 
 

 

NIEUWS - SCHOOLBREED

AFSCHEID MEVROUW TER MATEN  
     
  Eind december nemen wij afscheid van mevrouw Ter Maten in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Op 1 december 1988 kwam mevrouw Ter Maten in dienst als administratief medewerker bij Mavo de Proeftuin in Scherpenzeel, nadat ze hier al enkele jaren als vrijwilliger actief was geweest. Nadat in 1994 de fusie volgde met het Groen van Prinsterercollege, werden al spoedig ook de administraties samengevoegd. Ook op het GVP bleef de kennis van mevrouw Ter Maten niet onopgemerkt. Naast het werk op de leerlingenadministratie, werd ze onderdeel van de examencommissie en maakte het examenrooster. Daarnaast maakte ze ook het dagelijkse rooster tot de overgang naar de nieuwbouw in 2011. We nemen afscheid van een medewerker die betrokken was bij de school en bij onze leerlingen. Bescheiden maar met veel kennis van de leerlingenadministratie en de inrichting daarvan in samenwerking met applicatiebeheer.

We willen mevrouw Ter Maten hartelijk bedanken voor de inzet en betrokkenheid. We wensen haar Gods zegen toe voor de nieuwe levensfase die nu aanbreekt.

 
 

KERSTVIERING  
 
 

NIEUWS - VAN HET LEESPLEIN

LEESPLEZIER  
     
  Misschien heeft u de nieuwsberichten gelezen/gehoord over een onderzoek waaruit blijkt dat de leesvaardigheid én het leesplezier van 15-jarigen in Nederland de afgelopen jaren is afgenomen. Dit onderstreept het belang van aandacht voor lezen, zowel op school als thuis.

Op school stimuleren we met elkaar de leerlingen te blijven lezen, met het leesplezier voorop. In verschillende lessen moeten de leerlingen een boek in de tas/kluis hebben, omdat een paar keer per week in de les aan 10 minuten vrij lezen gedaan wordt. Daarnaast doen we aan boekpromotie en worden er opdrachten en activiteiten gegeven om het lezen te bevorderen.

Maar we kunnen niet zonder u! Ook thuis is het van belang dat uw kind met lezen in aanraking komt. Dit kunt u doen door zelf in een boek/tijdschrift te lezen (het goede voorbeeld geven), een stukje voorlezen uit het boek wat uw kind leest, of bijvoorbeeld de boekenpraat die regelmatig in deze nieuwsbrief staat gebruiken door uw kind een leestip te geven. Mocht u meer willen weten over het gehouden onderzoek, klik dan hierop: Stichting Lezen

 
 

BOEKENPRAAT  
     
  Gladiator: vechten voor vrijheid (boek 1) – Simon Scarrow
(B-boek, vanaf 11 jaar)

Thema Spanning & avontuur, Romeinse oudheid, slavernij

Dit is het eerste deel in de serie ‘Gladiator’. Fans van de boeken ‘De grijze jager’ en ‘Broederband’ zullen deze boeken ook graag lezen. Dit boek gaat over Marcus, die ongeveer elf jaar oud is. Zijn vader wordt voor zijn ogen gedood, door de mannen van Decimus.

Marcus en zijn moeder worden als slaaf meegenomen om voor Decimus te werken. Als Marcus onderweg weet te ontsnappen, heeft hij een helder doel voor ogen: naar Rome om de oude generaal van zijn vader in te lichten, zich te wreken op Decimus en zijn moeder te bevrijden. Tijdens zijn reis naar Rome wordt hij door een ongelukkige gebeurtenis het bezit van Porcino. Op de gladiatorenschool van deze man wordt Marcus opgeleid tot gladiator. Het is een zware tijd voor Marcus: de trainingen zijn zwaar en de leraren onverbiddelijk. Van binnen groeit de haat jegens de man die verantwoordelijk is voor de dood van zijn vader en de ontvoering van zijn moeder. Marcus gebruikt de woede in de arena en wordt een veelbelovende leerling. In dit gevecht op leven en dood leert Marcus hoe het is om een echte gladiator te zijn. Overleven is het enige wat telt.

 
 
 
 

NIEUWS - UIT DE TEAMS

WORKSHOPS BWI  
     
  Op dinsdag 17 december 2019 zijn er voor de 3e jaars leerlingen van de afdeling BWI een aantal workshops georganiseerd. De workshops zijn opgezet met het doel om de leerlingen kennis te laten maken met onderdelen, welke binnen De Meerwaarde niet worden gegeven.

Ze worden gegeven door vakbekwame instructeurs in de daarvoor ingerichte Techniekhallen. Op deze manier maken zij eveneens kennis met een mogelijke vervolgopleiding. De leerlingen van 3bt1 gaan naar de Schildervakopleiding in Amersfoort. De leerlingen van 3kt1a volgen een workshop dakbedekkingen bij Tectum Hoogeveen. De leerlingen van 3kt1b gaan naar Revabo Oosterbeek, waar zij gaan tegelen en kennismaken met een 10 tonner kraan (lasten aanpikken). Klas 3kt1a wordt verzocht om geen synthetische kleding aan te trekken. De leerlingen worden om 7.45 uur in B0.19 verwacht en dienen hun veiligheidsschoenen en werkkleding van school mee te nemen. We verwachten rond 17.00 uur weer terug op school te zijn.
Sterk Techniek Onderwijs maken we Samen, Samen met uw zoon of dochter!
Team BWI

 
 

MOBILITEIT EN TRANSPORT EN LOGISTIEK ÉN PIE  
     
  Het is deze week een beetje stiller op de afdelingen van Mobiliteit en Transport en Logistiek én PIE: de leerlingen uit klas 4 zijn namelijk op stage.

Voor veel leerlingen is het wel duidelijk wat ze volgend jaar op het mbo gaan doen, maar er zijn ook nog leerlingen die nog niet goed weten met welke opleiding ze verder willen gaan. Dan is het handig om tijdens een stage te ervaren hoe het er in een bedrijfstak of bedrijf aan toegaat. We wensen de leerlingen veel plezier en een succesvolle stage toe.

Sterk Techniek Onderwijs maken we Samen, Samen met uw zoon of dochter!

Team M&T en PIE

 
 
 

 

Postadres
Postbus 223
3770 AE Barneveld


Bezoekadres
Rietberglaan 6
3771 RD Barneveld
 


Contact
T 0342 404 777
info@demeerwaarde.nl