MEERweten - week 26 - 2020

22-06-2020

WEEK 26 23 juni t/m 29 juni 2020

TOERUSTING

GOD ALS VADER  
     
  “Mijn Vader is de beste!” “Nee, mijn Vader is de beste, de sterkste en de grootste.”
Ik hoop dat jij ook kunt opscheppen over je vader en dat je blij met hem bent. Maar misschien word jij niet zo blij als je aan je vader denkt…Of misschien leeft hij niet meer en heb je alleen nog maar herinneringen aan hem.

Afgelopen zondag was het vaderdag.
Ik doe mijn best om een goede vader te zijn. Maar dat ik mijn best ervoor moet doen zegt iets over mij. Namelijk dat het ook zomaar mis kan gaan. Ik maak fouten en faal soms naar mijn kinderen. Ook jouw natuurlijke vader heeft je ongetwijfeld wel eens teleurgesteld. Misschien heb je zelfs hele nare herinneringen aan hem… Daarom is het juist zo bijzonder dat God zichzelf onze hemelse Vader noemt. Een Vader die voor ons zorgt. Een Vader die jou nooit in de steek laat. Een Vader die te vertrouwen is en niet zijn best hoeft te doen om een goede Vader te zijn omdat Hij volmaakt is.

Hoe is God als Vader?

  • Hij is een Vader die lief is: “Net zoals een vader goed zorgt voor zijn kinderen, zó goed zorgt Hij voor de mensen die diep ontzag voor Hem hebben.” (Psalm 103:13)
  • Hij is een Vader die gul is: “Dan zal jullie hemelse Vader toch zéker goede dingen geven als mensen Hem daarom bidden?” (Mattheus 7:11)
  • Hij is een Vader die doet wat Hij zegt: “Want Hij doet altijd wat Hij heeft gezegd.” (1 Johannes 1:9)
  • Hij is een Vader die met je meeleeft: “Maar God is vol medelijden. Hij wil ons graag vergeven, omdat Hij zo ontzettend veel van ons houdt.” (Efeziers 2:4)
  • Hij is een Vader waar je altijd naar toe mag gaan: “Daarom kunnen we nu naar God toe komen met een eerlijk hart en vol vertrouwen” (Hebreeën 10:22)
  • Hij is een Vader die goed en liefdevol is: “Want omdat Hij zo goed en liefdevol is, heeft Hij nieuwe mensen van ons gemaakt: we zijn opnieuw geboren.” (1 Petrus 1:3)

 
 

 

NIEUWS - SCHOOLBREED

HUISVESTINGSPLANNEN  
     
  De Meerwaarde gaat uitbreiden, dat wist u waarschijnlijk al, maar hoe en wanneer? Met dit nieuwsbericht willen we u/jullie graag bijpraten over onze plannen met de huisvesting. Veel mensen zijn betrokken geweest (docenten, andere medewerkers, leerlingen, ouders, de architect natuurlijk, omwonenden, de installatie-adviseur, mensen van de gemeente en nog meer) en we maken mooie stappen (gaat u zien!). Kortom, het is een mooi moment om u bij te praten. Bovendien bieden we u een korte virtuele rondleiding aan zodat u echt, met de meest recente stand van alle ontwerpen, een zo levensecht mogelijke ervaring krijgt van hoe het er uit kan komen te zien. Gaat u mee?

Even vooraf: waar zijn we op dit moment mee bezig?
In hoofdlijnen werken we op 4 trajecten aan (uitbreiding van) onze huisvesting, te weten:

  • Een nieuwe ‘techniekhal’ in het verlengde van ons hoofdgebouw;
  • Een uitbreiding op de binnenplaats van ons hoofdgebouw, de zogenaamde ‘huiskamer’. Hierin zal ons EBC (Expertise- en BegeleidingsCentrum) worden gevestigd;
  • Interne wijzigingen in het hoofdgebouw om aan te sluiten bij onderwijskundige ontwikkelingen met betrekking tot de leerroutes;
  • Aanpassingen aan het omliggende terrein om aan te sluiten bij de nieuwe gebouwen en het verwijderen van de tijdelijke huisvesting in 2022.

En wie zijn daar dan allemaal mee bezig geweest?
Er is de afgelopen periode veel werk verzet, niet alleen door de projectgroep en de stuurgroep van het huisvestingsproject, maar ook door heel veel anderen! Graag bedanken we iedereen die heeft bijgedragen. Naast bijna alle collega’s, ook ouders en leerlingen uit de GMR en de leerlingenraad, leerlingen die via teamleiders zijn betrokken en ook de omwonenden! Fijn hoe we in de verschillende fases (van program van eisen, voorontwerp, definitief ontwerp, technisch ontwerp) steeds nieuwe uitwerkingen konden voorleggen voor feedback! Ook dank aan de begeleiders van ICS adviseurs die steeds hebben doorgevraagd om zaken scherp te krijgen en aan onze architect Jo Jonge van AGS Architects die steeds bereid was om vanuit de steeds helderder wordende bedoeling een volgend nog passender uitwerking te tekenen. Wat is er hard gewerkt, ook in deze bijzondere tijd. Maar misschien is het goed dat je eerst zelf eens even een kijkje gaat nemen. Klik op onderstaande afbeelding, want graag nemen we je mee op een virtuele rondleiding…

Vond u het een mooie rondleiding? We zijn blij dat we het zo kunnen laten zien, want het was natuurlijk best spannend: te midden van niet alleen stikstof en PFAS, maar nu ook nog corona toch proberen vast te houden aan onze doelen en planning. We hebben tijdens de corona periode dan ook bepaald niet stil gezeten voor wat betreft de huisvestingsontwikkeling, maar behoorlijk geschakeld. Veel zaken moesten opeens anders dan bedacht, via videovergaderingen bijvoorbeeld. Maar het goede nieuws is dat het ons samen is gelukt, we zitten nog steeds op planning! Er wordt op dit moment hard gewerkt aan een het technische ontwerp van de uitbreidingen en verbouwingen.

Hoe gaat het verder?
Belangrijk voor het vervolg zijn naast het technisch ontwerp nu het goed doorlopen van de gemeentelijke procedures. Vorige week hebben we als eerste de vergunningsaanvraag voor de techniekhal kunnen indienen bij het omgevingsloket. Voor die vergunningsaanvraag van de techniekhal is het met name van belang de hoofdopzet en de buitenafmetingen te weten, die zijn ondertussen bekend. Omdat er een bestemmingsplanaanpassing nodig is zal het vergunningstraject voor de techniekhal ongeveer een half jaar in beslag nemen. Voor de huiskamer en de interne verbouwing is geen aanpassing van het bestemmingsplan nodig.
De vergunningsaanvraag voor de huiskamer en de wijzigingen in het hoofdgebouw zullen dan ook wat minder tijd in beslag nemen. Deze aanvraag willen we eind september gaan indienen. We hopen dan eind januari 2021 alle benodigde vergunningen binnen te hebben.

Naast het vergunningstraject hebben we ook te maken met de vaststelling van het zogenaamde Integraal HuisvestingsPlan (IHP) door de gemeente Barneveld. Daarin zijn onze plannen om de tijdelijke huisvesting te kunnen vervangen al vanaf 2017 opgenomen (dus sinds de bouw van de tijdelijke huisvesting). De tijdelijke huisvesting was immers juist bedoeld om ons de ruimte te geven om onze visie op het onderwijs verder uit te werken en die visie weer door te vertalen naar de wensen van meer definitieve huisvesting. Met het de gemeente Barneveld verkregen voorbereidingskrediet hebben we van die vertaalslag naar huisvesting echt werk kunnen maken. Daarbij hebben we echt gekeken naar wat vanuit de visie nodig is en komen we op bijna een halvering van het bouwvolume waar eerst over werd gesproken. Omwonenden waren daar blij mee, zeker toen bleek dat ook nog een behoorlijk deel van die resterende bouwopgave (600m2 van de 1600m2) ook nog in de binnentuin kon worden gerealiseerd. Ook inhoudelijk kregen we al terug dat die visie heel herkenbaar terugkomt. Nieuwe leerroutes, passend onderwijs, versterking techniekonderwijs als je onze nieuw- en verbouwplannen bekijkt, is het haast één op één herkenbaar. De nieuwe leerroutes zijn vertaald in een plan voor een nieuwe indeling van het bestaande gebouw. Voor passend onderwijs zijn er nieuwe aanvullende mogelijkheden met de ontwikkeling van de bij de entree gepositioneerde centrale huiskamer. De ontwikkelingen rond versterking van het techniekonderwijs liggen aan de basis voor het ontwerp van de techniekhal. Op basis van deze herkenbare en meer gedetailleerde uitwerking kunnen onze plannen als we de fase van technisch ontwerp hebben afgerond na de zomervakantie inhoudelijk en budgettair worden opgenomen in het Integraal Huisvestingsplan. Dan maakt het vervolgens onderdeel uit van het reguliere proces van gemeenteraad en College van B&W, voordat het dan uiteindelijk, naar verwachting medio november, definitief kan worden vastgesteld. En ook dat past nog weer precies in de planning…

Als dan rond de jaarwisseling ook de benodigde vergunningen binnen zijn en er een aannemer is gecontracteerd dan kunnen we starten met de uitvoering. Als je er virtueel doorheen loopt, kun je al haast niet op dat moment wachten. Volgens de huidige planning zal de start van de realisatie in het voorjaar van 2021 zijn. De uitvoeringsperiode loopt door tot aan de zomer van 2022. Dit is een lange periode en dat komt voornamelijk omdat het gewone onderwijsproces door moet gaan en we voor veel onderdelen, met name in het hoofdgebouw, dus afhankelijk zijn van de schoolvakanties. Dat was puzzelen, maar die puzzel is ook gelegd. En ook dat past precies in de planning. Uiteindelijk zal, als alles klaar is, in augustus 2022 de tijdelijke huisvesting worden weggehaald.

Tenslotte
We werken met elkaar gewoon door de komende tijd (voor, deels tijdens en ook weer na de zomervakantie) om met elkaar huisvesting te realiseren die past bij onze visie. Zodat onze leerlingen vanuit onze missie Geloof in elk talent ook qua nieuwe en bestaande huisvesting zo verbindend, levensecht en toekomstgericht mogelijk opgeleid kunnen worden. Hopelijk heeft u en heb jij met deze informatie en het filmpje een goede indruk van de vorderingen en het vervolgproces gekregen!
Met vriendelijke groet,

Bert Brand
voorzitter College van Bestuur

 
 

ONDERWIJS OP DE MEERWAARDE IN 2020-2021  
     
  Woensdag 24 juni vergadert het kabinet over eventuele verdere openstelling van het voortgezet onderwijs. We weten nu nog niet wat daar uit gaat komen en hoe het schooljaar 2020-2021 eruit gaat zien.

Op dit moment werken we verschillende scenario’s uit, zodat we in de week van 31 augustus zo optimaal mogelijk kunnen starten. We wachten de uitkomst van het kabinetsoverleg af en informeren u via MEERweten.

 
 

LESUITVAL I.V.M. KENNISMAKEN NIEUWE LEERLINGEN  
     
  Op woensdag 24 juni a.s. komen de nieuwe leerlingen kennismaken op De Meerwaarde. Om dit op een goede manier te kunnen doen, vallen een aantal lessen uit.

Voor de onderbouw gaat alleen dagdeel 1 door (8.10 – 10.50 uur). Dagdeel 2 en 3 vervallen voor de onderbouw.

Voor de bovenbouw gaan gewoon alle dagdelen door, alleen dagdeel 3 eindigt 10 minuten eerder, om 16.20 uur.

 
 

DIPLOMERINGEN  
     
  Dit jaar zijn opnieuw veel leerlingen geslaagd op De Meerwaarde. Zij hebben er hard voor gewerkt om hun VMBO-diploma te behalen en er zijn prachtige resultaten behaald. We hopen uiteraard dat de leerlingen die vorige week deelgenomen hebben aan het tweede tijdvak óók goed nieuws krijgen op 23 juni.

Achter de schermen is de organisatie van de diplomeringen in volle gang en is het gelukt om een mooi programma te bedenken, zodat onze geslaagde leerlingen goed in het zonnetje worden gezet.

De leerlingen ontvangen in de week van 29 juni via e-mail een uitnodiging voor deze feestelijke diplomering. Houd de mail dus goed in de gaten!

Omdat ouders/verzorgers, in verband met de RIVM-voorschriften, dit jaar niet op school aanwezig kunnen zijn bij de diplomering, bieden we hiervoor een goed alternatief. We hebben een professioneel bedrijf gevraagd om de diplomeringen te streamen, zodat ouders/verzorgers op deze wijze getuige kunnen zijn van de diplomering van hun zoon/dochter. Daarnaast worden de leerlingen bij het tekenen van hun diploma op de foto gezet.

We gaan er een mooi feest van maken!

Rooster diplomeringen

Ma 6 juli

Aula Groen

Aula Roze

 

15.30 - 17.00 uur

GRN 4Bg1

E&O 4Ke1

 

18.00 - 19.30 uur

GRN 4Kg1

E&O 4Ke2

 

20.00 - 21.30 uur

GRN 4Kg2

E&O 4Ke3

 
       

Di 7 juli

Aula Groen

Aula Roze

 

15.30 - 17.00 uur

ZW 4Bz1
ZW 4Bz2

 

 

18.00 - 19.30 uur

ZW 4Kz1

PrO

 

20.00 - 21.30 uur

ZW 4Kz2

 

 
       

Woe 8 juli

Aula Groen

Aula Roze

 

15.30 - 17.00 uur

BWI 4BKt1

MT 4Kt3a

 

18.00 - 19.30 uur

PIE 4Kt2a

MT 4Kt3b

 

20.00 - 21.30 uur

PIE 4Kt2b

BWI 4Kt1

 
       

Do 9 juli

Aula Groen

Aula Roze

A2.49

15.30 - 17.00 uur

4GT2

4GT3

 

18.00 - 19.30 uur

4GT1

4GTX

4GT5

20.00 - 21.30 uur

4GT6

4GT4

 

 
 

EEN ZOON VOOR MENEER VAN DE KAMP  
     
  Bij meneer Van de Kamp en zijn vrouw is op 30 mei zoon Levi Simeon geboren. Op het kaartje staat de volgende tekst:

U bent groot
U doet wonderen
U alleen bent God

We feliciteren hen, samen met de kinderen van harte met hun zoon en broertje. Wij wensen hen veel geluk en liefde toe.

 
 
 
 

NIEUWS - VAN DE EXAMENCOMMISSIE

HERKANSINGEN LEERJAAR 3  
     
  De laatste herkansingen van leerjaar 3 komen er aan. Op maandag 6 tot en met woensdag 8 juli worden deze herkansingen afgenomen.

In totaal mogen de leerlingen van leerjaar 3 dit schooljaar 6 toetsen herkansen. Het aantal toetsen dat een leerling nu als herkansing mag opgeven, hangt dus af van het aantal eerder dit schooljaar opgegeven herkansingen.

Aan het herkansen is een voorwaarde verbonden:

Het moet een schriftelijke herkansbare PTA toets zijn (bij twijfel overleggen met de docent).
De leerlingen die zich hiervoor willen opgeven kunnen dit op maandag 29 en dinsdag 30 juni doen door het digitale formulier (leerlingenportaal) in te vullen. Leerlingen die meerdere toetsen willen herkansen moeten ook meerdere keren het digitale formulier invullen.

Leerlingen die zich opgeven krijgen hier een bevestigingsmail van.
Informatie over precieze dag en tijdstip van de herkansingen krijgen de leerlingen uit de teams.

 
 

UITSLAG TWEEDE TIJDVAK  
     
  Vorige week heeft een aantal leerlingen uit leerjaar 4 een Resultaat Verbeteringstoets gemaakt.

Dinsdag 23 juni kunnen de leerlingen tussen 12.00 en 13.00 uur telefoon verwachten van hun mentor over het resultaat.

 
 
 

NIEUWS - VAN DE GMR

VERKIEZING OUDERGELEDING GMR  
 
     
  Enkele weken geleden heeft u bericht gehad dat de GMR op zoek was naar ouders/verzorgers die zich beschikbaar wilden stellen voor de GMR. In de afgelopen weken hebben enkele ouders gereageerd. Zij stellen zich hieronder aan u voor.

Omdat het om twee vacatures gaat en er meerdere aanmeldingen zijn, wordt er een verkiezing gehouden. Op dinsdag 23 juni ontvangt u een mail met daarin de mogelijkheid om op twee kandidaten een stem uit te brengen. We willen u vragen om dit te doen en zo uw betrokkenheid te tonen. De GMR is immers een belangrijke geleding binnen De Meerwaarde. U kunt uw stem uitbrengen tot en met vrijdag 3 juli.

Maandag 6 juli zal dan via het MEERweten gecommuniceerd worden welke twee ouders verkozen zijn.

Frank van Ee
Mijn naam is Frank van Ee, 49 jaar, geboren en getogen in Barneveld en geworteld in Vallei en Veluwe. Samen met mijn vrouw Annemieke en onze 3 kinderen wonen wij op Norschoten vlakbij De Meerwaarde. Onze oudste verwacht daar met ingang van het nieuwe schooljaar als leerling te starten.

Op dit moment ben ik als directeur werkzaam bij Alfa Accountants en Adviseurs en daarnaast als parttime docent aan de Hogeschool Avans+. In mijn vrije tijd ben ik daarnaast actief als bestuurslid (secretaris) van Stichting Scouting Lunteren en volg een leergang voor toezichthouders aan Nyenrode. Mijn professionele aandacht richt ik graag op: 'kwaliteit', 'duurzaamheid' en 'diversiteit'. Van harte nodig ik u dan ook uit om mijn kandidatuur te ondersteunen.


Henri Baar
Mijn naam is Henri Baar. Ik ben 56 en woon samen met mijn gezin in het buitengebied van Putten, tegen Voorthuizen aan. In het dagelijks leven houd ik me bezig met management vraagstukken m.b.t. de implementatie van ICT en het opstarten van innovatieve trajecten. Hobbymatig ben ik bezig met kleinschalige handel in gebruikte kasten. Ik ben vaak rondom ons huis bezig met diverse onderhoudswerkzaamheden. Familie, vrienden, kinderen, dieren en Christelijke normen staan bij ons centraal in het gezin.
Onze jongste dochter is afgelopen jaar begonnen op De Meerwaarde. Dit was voor ons een nieuwe school en best spannend. We zijn zeer tevreden over de school. We zijn vooral heel blij met de positieve sfeer die we op de school zijn tegengekomen. De normen en waarden die voor ons belangrijk zijn zien we terug in de omgangsnormen die de school nastreeft.

Waar ik sta?

  • Ik zie de GMR als HET democratisch instrument om invloed uit te oefenen op en het controleren van het beleid van de school.

  • Ik wil me graag inzetten om de positieve zaken van de school te borgen en waar nodig om te zetten naar beleid.

  • Voor mij staat het welbevinden van de leerlingen en docenten centraal. Leerlingen moeten in een positieve ambiance in staat zijn het maximale uit zichzelf te halen waar het gaat om ontplooiing en ontwikkeling.

  • Ik vind "samen" heel belangrijk in de ruimste zin van het woord. Samen en liefde maakt geen verschil in afkomst, huidskleur of sekse.

  • Ik vind de Identiteit, Protestants-Christelijke, zichtbaar mag en moet zijn in de Christelijke omgangsvormen in en om de school.

  • Ik heb behoorlijk wat jaren door gebracht in diverse GMR's van basisscholen en zou moeten weten hoe de structuur werkt, maar ben wel heel benieuwd hoe dat op het voortgezet onderwijs functioneert.
    Nu weet u een beetje wie ik ben. Mogelijk komen we elkaar tegen.


Mirjam van Ginkel-Gerritsen
Mijn naam is Mirjam van Ginkel, getrouwd met Erik en moeder van 4 dochters. Onze 3e dochter, Sara, zit momenteel in 1k2. Naast ons gezin werk ik als projectcoördinator bij Zorgorganisatie Norschoten en ben ik actief lid van onze Kerkelijke gemeente NGK De Ontmoeting. Ook aan sporten, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden besteed ik graag mijn tijd.

Mijn motivatie om zitting te willen nemen in de GMR, is dat ik graag betrokken wil zijn bij het onderwijs van onze kinderen. Onderwijs inspireert en boeit mij sinds zij naar school gingen. Op de basisschool van onze kinderen was ik lid van de MR en GMR. Samen én met elkaar (kinderen – school – ouder(s)/verzorger(s)) in gesprek zijn, is wat De Meerwaarde voor ogen heeft en waar ik graag een bijdrage aan lever.


Rudi van Broekhuizen
Mijn naam is Rudi van Broekhuizen, wonende in Barneveld, en ik neem graag plaats binnen de GMR van De Meerwaarde omdat ik denk dat ik hier van waarde kan zijn voor deze onderwijsinstelling. Het lijkt me geweldig om deze school bij te staan om ervoor te zorgen dat de randvoorwaarden goed geregeld zijn en onze kinderen een geweldige tijd mee maken waar ze aan hun toekomst kunnen werken. Ik ben serieus van mening dat de kinderen op De Meerwaarde zeer waardevol zijn voor ons aller toekomst.
Zelf heb ik de Werktuigbouwkunde gestudeerd, eerst aan de MTS te Ede en daarna aan de Hogeschool Utrecht en ben nu werkzaam bij een internationaal bedrijf in de hijs en heftechniek.
Ervaring binnen de Medezeggenschap heb ik opgedaan via de MR op de school van mijn zoon, en via de OR van mijn huidige werkgever. Dus ik weet zo ongeveer wat me te wachten staat.

 
 
 

 

Postadres
Postbus 223
3770 AE Barneveld


Bezoekadres
Rietberglaan 6
3771 RD Barneveld
 


Contact
T 0342 404 777
info@demeerwaarde.nl